Іди на «Не йди»

З 30 червня в рамках фестивалю «Лінія іспанського кіно» – вісім яскравих сучасних стрічок іспанського виробництва. Перлини програми – любовна драма «Не йди» та містичний трилер «Інтакто».

Перша стрічка розповідає про п’ятнадцятирічну доньку успішного хірурга Тімотео, яка після аварії потрапляє на операційний стіл. Поки йде операція, Тімотео пригадує події багаторічної давнини, коли він закохався в албанську біженку на ім’я Італія та вирішив покинути дружину...

У трилері «Інтакто» головну роль виконує Макс фон Сюдов – улюблений актор Інгмара Бергмана. В «Інтакто» чотири долі сплелися випадковим чином і всі герої грають у божевільну гру. Кінокритики називають стрічку одним із найоригінальніших фільмів останніх років.

У фантастично-пригодницькому фільмі «Прибулець з Космосу» поєднані мальована анімація, 3D-анімація та кіно. Картина стала переможцем фестивалю дитячого анімаційного кіно у Х’юстоні 2002 року.

«Божественне світло» – психологічна драма про великого іспанського поета Фредеріко Гарсія Лорку, знята за однойменним романом Фернандо Маріаса. Режисер – Мігель Ермосо, композитор – Еніо Моріконе. Стрічку визнано кращим фільмом Московського міжнародного кінофестивалю 2003 року.

Також у програмі – драма з життя барселонських рибалок «Вузол» та мелодраматична комедія «Десять днів без кохання». Фестиваль «Лінія іспанського кіно», крім Києва, протягом літа відбудеться і в інших містах України.