Випускників коледжу знають і в Парижі

Київському державному коледжу естрадного та циркового мистецтв цього року виповнюється тридцять років. Саме 1975 року було створено естрадно-циркове училище, яке 1999-го реформували в коледж. Чимало випускників коледжу стали відомі в усьому світі завдяки перемогам на престижних міжнародних змаганнях, зокрема – в Парижі та Монте-Карло. Були в навчального закладу й проблеми, коли коледж, за словами начальника Головного управління культури і мистецтв КМДА Олександра Биструшкіна, «виселяли з одного приміщення, виганяли з іншого». Зрештою мерія надала коледжу постійне приміщення, а в ювілейному році виділила викладачам ще й кілька квартир.

Саме Олександр Биструшкін вийшов першим на сцену, виконавши дещо незвичну для себе роль ведучого. Щоправда, левова частина його програми включала нагородження почесними грамотами, нагрудними знаками та цінними подарунками (годинниками) директора та багатьох викладачів. Розчулений директор – художній керівник коледжу, заслужений діяч мистецтв України, професор Олександр Чуніхін не приховував амбіцій – «Ми будемо найкращим творчим навчальним закладом України».

Ювілей ювілеєм, однак глядачам кортіло не стільки почути вітальні слова (хоча це теж приємно), скільки побачити шоу. Відчуваючи загальний настрій публіки, Олександр Биструшкін запропонував урочисту церемонію нагородження завершити в стінах коледжу і приступити до перегляду вистави.

І от відкривається завіса і починається шоу-вистава «Зроблено в Україні». На сцені – масовка, над якою височіє біла фігура П’єро. Відтанцювавши драйвовий танець, усі розбігаються, залишаючи на сцені лише Тетяну Кундик і натягнутий дріт. Еквілібристка витанцьовує на дроті.

Ось на матраці як принцесу виносять… Мерилін Монро. Світлана Коротєєва (а саме вона зобразила чарівну Мерилін) проспівала знамениту «Happy birth day, Mister President», виконала і акробатичні вправи з такою гнучкістю, про яку справжня Монро могла тільки мріяти.

Того вечора на сцені з’являлося чимало «зірок естради». Едіт Піаф ніби перевтілилася у колежанку Наталку Кротову, яка порадувала віртуозними маніпуляціями з мікрофоном. Також глядачі побачили і Майкла Джексона із знаменитою «місячною ходою». А от танцювальний номер «Листопад» був суто пролетарським – Олег Дубина «працював» виключно із мітлою, часом викликаючи асоціації з Гаррі Поттером.

У повітрі показали свою майстерність дві шалені білявки – Алла Куркчи та Ірина Мельниченко.

Ну а найбільше оплесків викликав відомий випускник коледжу – Анатолій Залевський. Він продемонстрував настільки гнучку пластику, що склалося враження – окрім м’язів, у акробата більше нічого немає.

Шоу-вистава «Зроблено в Україні», у якій брали участь студенти всіх курсів коледжу, закінчилася. Вітчизняними шоу-виробниками стали: режисер-постановник Микола Баранов, хореограф-постановник Євгенія Захарова, асистент режисера Володимир Марін та звукорежисер Ярослав Степанков.