Великі плани бельгійців

Сприятливий інвестиційний клімат у Києві приваблює нових європейських фінансистів із Європи. Цього разу ними стали бельгійці. Вони недавно зустрілися з представниками міської влади.

Як зізнався «Вечірці» генеральний менеджер бельгійської компанії «Лайбрехт енд Вуд» Патрік Ван Ден Бош, у Києві він вперше, проте місто одразу сподобалося не лише краєвидами, а й ситуацією в економіці. Передовсім бельгійці мають намір збудувати логістичний центр, що розміститься поблизу однієї з головних магістралей і займатиме від 10 до 30 гектарів, а також великий офісний центр та гіпермаркет із супутньою інфраструктурою.

Терміни реалізації проектів ще не визначено, однак компанія зволікати не хоче. Якщо сторони найближчим часом підпишуть відповідні угоди, то будівництво логістичного та офісного центру розпочнуть ще цього року. Що ж до обсягу інвестицій, то йдеться щонайменше про 20 мільйонів євро за кожний проект. Для порівняння: подібні проекти, що проводить компанія «Лайбрехт енд Вуд»,  у Польщі коштували 159 мільйонів євро,  у Румунії – 84 мільйони.

До таких сміливих планів іноземних інвесторів заступник голови КМДА, начальник Головного фінансового управління Віктор Падалка поставився спокійно, адже, скажімо, офісний центр хочуть збудувати в центрі на двадцяти гектарах. Він зазначив, що навіть про попередні цифри та деталі проектів говорити ще зарано, проте сама інвестиційна пропозиція зацікавила місто.