Ударять у тамтами

Незареєстрована «Партія політики Путіна» (ППП) уже 18 травня може вдарити в барабани під вікнами Мін’юсту.

«Влада не хоче допускати на політичне поле нових гравців. Вони непередбачувані. Зручніше мати справу зі старими знайомими, на яких маєш компромат», – такими бачить реальні причини відмови в реєстрації ППП її лідер Олександр Гичко. Формально Мін’юст пояснив своє рішення тим, що статут партії не відповідає закону про вибори президента. «Статут – це суто внутрішній документ. Крім того, міністерство не мало права вимагати від нас інформації про прихильників партії»,– вважає Олександр Гичко.

Апеляційний суд м.Києва не задовільнив скаргу ППП на Мін’юст. Лідер «путінської» партії звинуватив суддів у прийнятті свідомо неправосудного рішення, а також у махінаціях із документами справи. Відповідну заяву, за його словами, Генпрокуратура проігнорувала.

На відміну від «Пори», яка опинилась в аналогічній ситуації, ППП сьогодні вже не вимагає реєстрації. Олександр Гичко хоче, щоб Мін’юст аргументовано пояснив причини відмови. Головного правника Романа Зварича лідер ППП вважає недостатньо компетентним для цього. Такий висновок партієць зробив після зустрічі зі Зваричем, який нібито виявив незнання елементарних норм Конституції. Крім того, «путінці» продовжують вимагати доступу до реєстраційних документів партій, які отримали «благословення» Мін’юсту після відмови ППП.

Покаятись Мін’юст і ГПУ можуть до 18 травня, інакше  «Партія політики Путіна» перейде до «заходів соціального протесту». Олександр Гичко ще не визначився із їхньою формою, однак зазначив, що це може бути барабанний бій, пікет чи навіть революція.