Руслана «гаситиме пожежі»

Логічним продовженням діяльності Руслани на міжнародній арені стало призначення її першим в Україні послом доброї волі дитячого Фонду  ООН (ЮНІСЕФ).

Руслана зізналася, що основна її аудиторія – як в Україні, так і в Європі – діти. «Пісні в мене дитячі. Емоції також. І сама я дитина. І з дітьми багато спілкуюся. В Греції мене якось закидали іграшками».

Зустріч Руслани з представниками ЮНІСЕФ відбулася півроку тому. В ролі посла доброї волі співачка підтримає місію Фонду, відстоюючи права кожної української дитини на здоров’я, гідність та розвиток.  Руслана допомагатиме дитячому фонду ООН у зменшенні кількості випадків йододефіцитних захворювань та запобіганні поширенню епідемії ВІЛ/СНІДу. В Україні близько триста тисяч людей, хворих на ВІЛ/СНІД, 11 відсотків з яких – діти. Щорічно 80 відсотків новонароджених хворіють через нестачу йоду в організмі, що призводить до незворотного пошкодження мозку та втрати 10-15 відсотків розумових здібностей. «Особливу увагу хочу зосередити на проблемах дітей, які опинилися на вулиці, – зазначила Руслана. – Україна не зможе стати повноправним членом європейської спільноти без остаточного вирішення проблем своїх безпритульних дітей».

«Ми обрали Руслану на роль посла доброї волі за її співчуття, участь у вирішенні глобальних питань та надзвичайну відданість справі, – прокоментував представник ЮНІСЕФ в Україні Джеремі Хартлі. – Вона – каталізатор, який хоча б змусить людей в Україні замислитися над проблемами дітей». Пан Хартлі урочисто вручив співачці свідоцтво, значок, плащ із емблемою ЮНІСЕФ, а також відповідну літературу.

Першого посла призначили 50 років тому, і зараз їх у світі понад 200.

«Я буду «гасити пожежі» – вирішувати нагальні питання, які стосуються добробуту дітей, – розповідає Руслана про найближчі плани. На «Таврійських іграх» до мене підходила мама хлопчика Євгена, який потребує термінової операції. Уже цього тижня маю їй щось відповісти, допомогти. Цього року з ЮНІСЕФ влаштуємо щонайменше дві акції, спрямовані на збір коштів на вирішення конкретних проблем: День захисту дітей, та на Різдво».

17 травня відбудеться благодійний концерт Руслани, на якому вона прагне довести, що не є зіркою лише «Євробачення» та проекту «Дикі танці». Саме через напружену підготовку до концерту Руслана відмовилася від ролі ведучої пісенного конкурсу. Щоправда, на сцену Палацу спорту співачка все одно буде виходити часто і, зокрема 21 травня, під час фіналу презентує дві пісні.