Хто замовив напад?

Як відомо, вранці 30 квітня вчинено напад на наметове містечко біля Київської мерії. Наміри цивілізовано демонтувати намети було зухвало порушено. За даними столичного управління МВС, у побитті мешканців містечка брали участь не менш як 50 осіб.

Невідомі з’явилися біля будинку мерії близько шостої ранку. Йшли з боку Бессарабки. Першими під ударом опинилися намети тих, хто виступає на підтримку Олександра Омельченка. Опоненти прибічників міського голови – представники Коаліції помаранчевої революції – стали наступними жертвами. Побоїще тривало близько півгодини. Внаслідок цього десятеро отримали поранення, шестеро перебувають у лікарні. На місці злочину затримано 14 осіб.

Костянтин Стогній, в.о. начальника Департаменту по зв’язках із громадськістю МВС України так прокоментував подію: «Говорити про те, що це якась партія, організація або компанія поки що неможливо. Триває слідство. Перевірка ведеться передусім не на політичну приналежність, а на чистоту перед законом. З цього приводу і виникають запитання. Серед затриманих є люди з кримінальним минулим».

Слідчі Шевченківського райвідділу столичної мілиції порушили кримінальну справу за ст. 296, ч. 2 – «хуліганство». Нині з’ясовують, хто замовив акцію залякування і хто є ініціаторами нападу.

Інф. «ВК»