«Кришталевий силует»

Днями в галереї українських дизайнерів «Fashion Lab» торговельного комплексу «Альта Центр» відбувся VII Міжнародний конкурс однієї сукні «Кришталевий силует»,  який організувала Конфедерація дизайнерів та стилістів України. Конкурс проходив під патронатом голови Партії промисловців та підприємців України, віце-прем’єра Анатолія Кінаха, а у складі журі була його дружина Марина.

Перед  нашими «законодавцями моди» постало нелегке завдання – відобразити своє бачення стилю та моди лише в одному комплекті вбрання. Змагання відбувалось у двох номінаціях – прет-а-порте де люкс та фентезі (авангард). Цього разу на роль почесного голови журі запросили відомого французького кутюр’є  Люсьєна Пелла-Фіне.

Під час дефіле авторів моделей не називали, а вказували лише назву сукні, що мало забезпечити об’єктивність оцінювання. Через розмаїття та різнобарв’я було важко з’ясувати, який колір буде в моді майбутнього сезону.

Нарешті в моді національні мотиви – публіка дуже тепло зустріла сукні «Скіфська амазонка», «Пломениста краля», «Файна Юкрейна».

Не кожен молодий український дизайнер може дозволити собі брати участь у таких акціях – для того, щоб виставити на конкурс одне вбрання на «Кришталевому силуеті» потрібно заплатити в казну організаторів 150 доларів, проте, як кажуть, справа варта заходу – приз за перше місце становив 1000 доларів.

У номінації прет-а-порте де люкс журі визнало найкращим сукню «Пломениста краля» від Оксани Симоніної, а в номінації фентезі перемогла Айна Гассе та її «Медуза». Гран-прі отримала Ірена Харченко за своє творіння «Геометрія краси».

Наталя СЕДЛЕЦЬКА