Допомога від Руслани

Напередодні «Євробачення», 17 травня, Руслана проведе ексклюзивний благодійний концерт. А отримані гроші та пожертви підуть у Фонд допомоги дітям Чорнобиля.

«В Європі знають про цей концерт у розважальному центрі «Арена», він – частина офіційної програми «Євробачення», – коментує Руслана. – Впевнена, що багато людей готові нам допомогти». Благодійністю Руслана займається давно, але, схоже, нині планує приділяти цій справі більше часу та уваги. Частина прибутку від цього концерту піде також у  навчально-реабілітаційний центр «Джерело», що у Львові, для дітей з особливими потребами. Із центром співачка співпрацює вже шість років. «Руслана часто влаштовує концерти для вихованців нашого закладу, а також для бізнесменів, які й роблять пожертви, – розповідає директор «Джерела» Микола Николаїв, – нещодавно Руслана передала нам гроші, які виграла в програмі «Форт Буайяр».

Основна частина коштів, отриманих від концерту 17 травня, піде на медичні програми Фонду допомоги дітям Чорнобиля. За 15 років ця благодійна організація, заснована в США, доставила в Україну сучасне медичне обладнання та медичні засоби на 52 мільйони доларів, що істотно вплинуло на зниження показників дитячої смертності та сприяло поліпшенню лікування раку в дітей. Доктор Київської дитячої міської клінічної лікарні №2 Олег Корнійчик уже давно мріє про апарат штучної вентиляції легенів – завдяки ініціативі Руслани лікарня матиме його вже у травні.

«Я й надалі планую використовувати свою популярність для допомоги тим, хто цього найбільше потребує», – запевняє Руслана.

До речі, співачка  мріє про власних дітей: «Я буду найкраща мама в світі. Нещодавно навіть говорила з Сашком (чоловіком Олександром Ксенофонтовим – К.Л.) на цю тему. Я припиню будь-яку професійну діяльність, поки нашим дітям не виповниться років п’ять. Ще в дитинстві ворожка мені казала, що матиму двоє дітей: хлопчика та дівчинку. У дитинку хочу вкласти всю свою силу та енергію, хочу виховати її активною, цілеспрямованою, корисною для людей, аби вона зробила більше, ніж я».