Справи проти нафтотрейдерів

Антимонопольний комітет України порушив справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій між ТОВ «Линос» та «ТНК-ВР Україна», ПП «Лукойл Україна», ДП «Литаско Україна» і ВАТ «Лукойл-Одеський НПЗ». Ще одна справа порушена проти ТОВ «Торговий дім ТНК-Україна» за зловживання монопольним становищем на ринку нафтопродуктів.

З огляду на це Комітет офіційно звернувся до правоохоронних органів з проханням надати інформацію, яка може бути використана як доказ картельних домовленостей. Територіальним відділенням доручено додатково дослідити питання про наявність узгоджених дій на регіональних ринках нафтопродуктів.

За словами голови Антимонопольного комітету України Олексія Костусєва, справи порушено, аби глибше розібратися в ситуації та відокремити чинники, які об’єктивно впливають на ціну, від можливих заборонених законом домовленостей учасників ринку. У разі доведення порушень законодавства про захист економічної конкуренції на підприємства може бути накладено штраф у розмірі до 10 відсотків їхньої виручки за 2004 рік.