Помаранч на зеленому листі

Аби привернути увагу громадськості та державних політичних діячів до екологічних проблем, спричинених накопиченням побутових відходів, 23 квітня в Києві планується провести широкомаштабну акцію, присвячену 35-й річниці святкування Всесвітнього дня Землі.

Урочисту програму розпочнуть відомі музичні виконавці, які із зелено-помаранчевої сцени на Хрещатику закликатимуть гостей берегти довкілля. Продовжиться дійство різними спектаклями, вікторинами та показом екологічної моди. У програмі свята – й проведення виставки та презентація екологічних організацій. Окремим пунктом урочистостей стане конкурс дитячої творчості «Експедиція Сталкера – рятівника Всесвіту». Акція завершиться грандіозним концертом зірок естради на майдані Незалежності.

Координатор акції Ганна Голубовська-Онісімова розповіла «Вечірці», що основне завдання цих заходів – у різноманітній формі довести всім, наскільки важливою нині є проблема охорони довкілля. Оригінальним додатком до акції стане сувенірна продукція з символікою цього свята (помаранч на зеленому листі) та карта з місцями розміщення всіх пунктів прийому вторсировини в Києві. За словами пані Ганни, усе це відбуватиметься за кошт спонсорів та за підтримки Коаліції громадських організацій і Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86». Зелене світло для проведення акції «ввімкнула» й КМДА, зокрема постійна комісія з питань екологічної політики Київради та Головне управління у справах сім’ї та молоді. Його начальник Олександр Кулик зауважив, що свято триватиме ще й завтра – у Гідропарку.