Захоплення зеленої зони

Газони – в сучасному розумінні столичного автомобіліста, – це місце для гаражів. І справді, – дуже зручно розширити вузенький дворовий проїзд за рахунок зеленої зони. Як на правому, так і на лівому березі Дніпра жеки охоче дають дозволи на облаштування на газонах парковочних місць або навіть гаражів.

...У дворику «хрущовки» на вулиці Салютній, 13 зручно, між дерев, влаштувався на персональному заасфальтованому майданчику «жигульонок». А на Русанівській набережній, поряд із кінотеатром «Краків», розмістилися на газоні гаражі. Днями київський мер навідався до Дніпровського району, аби вирішити на місці, як протистояти такій окупації. Дивувався, що кияни приходять пікетувати мерію, але водночас  дозволяють ставити гаражі посеред газонів. Чому мешканці прилеглих будинків не влаштовують пікетів таким автолюбителям-загарбникам?

– Позаварюйте всі гаражі, що поставили на зеленій зоні. Створіть для цих робіт спеціальну бригаду, видайте по району розпорядження, погодьте на сесії райради. Якщо власник встигне забрати своє авто, – нехай забирає і ставить на автостоянку. Звісно, це не стосується ветеранів та інвалідів. На газонах повинні бути трава, дерева й квіти! – наголосив мер.