Прикордонні загони модернізують

Із 1998 року вітчизняна Держприкордонслужба, на думку її голови Миколи Литвина, плодотворно співпрацює із представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні.

Проте нині прикордонному відомству потрібна конкретна допомога у розв’язанні проблем, пов’язаних із утриманням незаконних мігрантів. Крім того, особливого сприяння потребує система підготовки персоналу – посилення правового та юридичного аспектів. Тож Микола Литвин та голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Джефрі Лабовіц днями підписали у Києві відповідну угоду на два роки.

Документ передбачає тіснішу співпрацю щодо запобігання незаконній міграції, торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, транснаціональній організованій злочинності. Особливу увагу обидві сторони приділятимуть обміну інформацією, організації спільних консультацій, спеціалізованих семінарів, науково-практичних конференцій.

У нашій столиці відбулася також зустріч керівників прикордонних відомств України, Угорщини, Словаччини, Польщі та Румунії. Після її завершення голова Держприкордонслужби України Микола Литвин наголосив, що рубежі країни надійно охороняють. У цьому нам допомагає Комісія Європейського Союзу, поставляючи в українські прикордонні загони техніку, системи спостереження, комп’ютери, засоби зв’язку, комплекси автоматизованого паспортного контролю на суму більш як 20 млн. євро.