Яскраві пончо і сережки від Пікассо

У знаменитому Блакитному будинку, розташованому у фешенебельному районі Мехіко, де легендарна художниця Фрида Кало та її чоловік, відомий художник Дієго Ривера, жили до самої її смерті в 1954 р. і який згодом став музеєм, відкрилася нова експозиція.

Здебільшого це предмети одягу, знайдені в шафі художниці під час реконструкції. Загалом виявлено близько 200 унікальних предметів. За словами працівників музею, розмаїття кольорів і сміливі вишивки на одязі – характерна риса іміджу великої Кало. У цьому її намагалися наслідувати багато жінок того часу. Також знайшли і сережки, що, як припускають експерти, подарував Фриді Пабло Пікассо. Експонати виявили тільки тоді, коли робітники відкрили закриту вже багато років частину будинку.

Ще за життя Фрида Кало стала легендарною постаттю в Мексиці, а після смерті її популярність стрімко зросла як у рідній країні, так і в усьому світі. Вважають, що причиною такої загальної уваги є не тільки творчість, а й яскраве життя художниці. Це й багаторічний роман з Дієго Риверою, опозиційна політична діяльність, захоплення народною творчістю і живописом, літературні твори, довга і тяжка хвороба після автокатастрофи – так жила і саме такою запам’яталася Фрида Кало багатьом своїм шанувальникам.