Жодних претензій?

Пенсіонер Семен Прокопович, маючи сина алкоголіка, щодня переймався думкою, як вилікувати своє чадо. З дружиною щомісяця відкладали кошти, сподіваючись знайти препарат, який зможе врятувати сина.

Одного разу Семен Прокопович розгорнув рекламну газету і знайшов цікаву пропозицію. Невідома фірма пропонувала чудодійний препарат «АлкоЛОХ» (назвемо його так), який за кілька тижнів мав вивести з організму весь бруд і повністю позбавити алкогольної залежності. Ціна ж засобу була близько семисот гривень, а це – всі заощадження пенсіонерів. Подружня пара довго вагалася, та зрештою вирішили зателефонувати до фірми. Чемний консультант з’єднав з лікарем, який довго описував усі переваги саме їхнього засобу. Трохи порадившись, пенсіонери замовили «АлкоЛОХ». Кур’єр, який привіз препарат, дуже поспішав і наполягав, що спочатку, мовляв, підпишіть, я поїду, а потім уже вивчайте інструкцію до застосування. Підсліпуватий пенсіонер підписав папери про одержання замовленого засобу і почав вивчати інструкцію. Як з’ясувалося, препарат, м’яко кажучи, не зовсім той, який замовляли. Замість «АлкоЛОХ», пенсіонери отримали «АлкоКонкретнийЛОХ». Не гаючи часу, Семен Прокопович зателефонував у фірму, яка займається дистриб’юторством цих «ліків». Ввічливість розтанула при перших словах розмови. Консультанти перекидали пенсіонера з однієї лінії на іншу. Врешті-решт, повідомили: отримали препарат – радійте, і не заважайте людям працювати. Відомо, що пенсіонери – найперші борці за справедливість. Тож чоловік настирливо дзвонив у фірми та різні інстанції, покликані розібратися з прямим обдурюванням людей. Жодна з них не відреагувала. Лікарі у фірмі наполягали, щоб пенсіонер почав давати біологічну добавку своєму синові – відкрив упаковку. До того ж у паперах про доставку товару зовсім невидимим шрифтом йшлося: «Покупець, підписуючи ці папери, не має жодних претензій до фірми-виробника та до розповсюджувачів товару». Піддавшись на ці вмовляння, Семен Прокопович почав таки підсипати «ліки». Мабуть, і не треба казати, що жодного ефекту вони не дали. Тож усі залишилися, як кажуть, при своїх інтересах.

Насамкінець, хотілося б додати: перед купівлею будь-яких ліків радьтеся з лікарями-професіоналами. Слухати солодкоголосих «професорів» із фірм – собі дорожче. Довгі зарозумні рецензії неіснуючих академіків та відгуки вдячних у рекламній пресі – не аргумент. Все це й розраховано на те, щоб продати пакетик зі звичайнісінькою трухою споживачеві, який втратив надію.

Родина пенсіонерів уже й не мріє повернути витрачені кошти. Про одне тільки просили – напишіть, щоб інші не потрапили на гачок замаскованих аферистів.