Мітинг закінчився діалогом

Нещодавно кілька громадських організацій зібралися на мітинг біля Міністерства охорони довкілля. Вимагали звільнити  кількох посадовців. Працівників Мінохорони довкілля звинувачували в лобіюванні кучмівських указів з розбазарювання українських заповідників та фальсифікуванні екологічних експертиз щодо Дунайського біосферного заповідника.

Мітингували з використанням звукових («футбольні» дудки) та піротехнічних (сигнальні ракети) засобів. Коли акція протесту розгорнулася на повну силу, до мітингувальників вийшов… міністр охорони довкілля. Вислухавши вимоги людей, Павло Ігнатенко запросив представників організацій та журналістів до свого кабінету. Журналісти, які ще не звикли до таких жестів, були трохи шоковані, представники організацій також.

Немає сенсу переказувати двогодинні словесні баталії,  що розгорнулися після того, як міністр охорони довкілля викликав до кабінету «винуватців торжества».  У результаті всі залишилися задоволеними, окрім, звісно, тих, кого звинувачували  в корупції. Павло Ігнатенко подякував громадським організаціям за сигнал, але  зауважив: перш ніж виводити людей на вулицю, потрібно спробувати владнати питання без мітингу. Міністр охорони довкілля пообіцяв завжди співпрацювати з громадськими організаціями, аби звести нанівець корупцію в підпорядкованому органі.