Пріоритетна боротьба з омелою

Із настанням весни міський голова Олександр Омельченко своїм розпорядженням визначив боротьбу з омелою пріоритетним напрямом оздоровлення зелених насаджень на території Києва.

Хто ж конкретно боротиметься з пошестю? У першу чергу районні комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень та житла. Кошти на ці роботи виділяють районні бюджети. А от підприємства, установи та організації усіх форм власності, в тому числі ботанічні сади імені Фоміна та імені Гришка НАН України, власники приватних садиб мають боротися з омелою за власний кошт. Усі ці роботи на території загального користування у приватному секторі виконуватиме той же «Київзеленбуд». Щодо закладів соціально-культурної сфери, то їм на заходи із знищення омели кошти повинні надходити з районних бюджетів. Кронуватимуть слабко і помірно вражені омелою дерева. Сильно ж уражені дозволено зрізати під корінь.

Державне управління екології та природних ресурсів у м. Києві надаватиме необхідну допомогу при погодженні актів обстеження дерев, що підлягають знесенню. За потреби Головне управління транспорту, зв’язку та інформатизації за необхідності забезпечить тимчасове зупинення транспорту під час виконання робіт із очищення міських зелених насаджень.