Під пильним оком гаранта

Перед багатьма українцями постала проблема: чи має бути і який саме портрет Президента Ющенка на стіні в кабінеті?

Ще з радянських кінофільмів нам добре знайомі епізоди, в яких завжди керівники перебували під пильним «наглядом» Леніна, Сталіна…

Горбачова. Політична мода не змінилася й за часів Кравчука та Кучми. Навряд чи зміниться вона й за нинішнього глави держави.

Фотопортрети Віктора Ющенка з’явилися у вільному продажу. Ющенко сидить у кріслі і злегка усміхається. Напис: «За квітучу та демократичну Україну». У кіосках можна надибати  фото як велике – 50 на 60 см, так і менше. Світлину зроблено ще до хвороби. Вартість – від семи до  десяти гривень. Глянцевий фотообраз 20 на 30 см української прем\'єр-леді обійдеться у 5-6 гривень. За день у продавця купують 5-6 зображень президента. А ось знімки Юлії Тимошенко купують іноді по 5 примірників одразу.

У Росії, де повага до культу особи лідера нації обчислюється не одним століттям, пішли ще далі. Там  існує  державне замовлення (!)  на офіційне відлиття погрудь Путіна на Челябінському машинобудівному комбінаті. Тамтешні політологи переконані, що до слави Сталіна йому ще далеко, а от Горбачова та Єльцина Путін уже давно переплюнув.