Назустріч потребам печерян

Чергова сесія Печерської райради визначила основні напрями роботи місцевої влади на найближчу перспективу, уточнивши завдання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2005 рік, ухваленої раніше. Депутати затвердили звіт голови районної адміністрації за 2004 рік та перші два місяці 2005-го.

Як зазначив голова району Анатолій Коваленко, значну увагу буде приділено соціальним питанням. Цьому й надалі слугуватиме районна програма «Турбота», на здійснення заходів якої 2005 року передбачається витратити 2,5 мільйона гривень. Зріс мінімальний розмір адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим мешканцям цього району з 90 до 120 гривень на одну особу. Не залишаться без уваги  й молоді сім’ї. Їм надаватимуть допомогу при народженні дитини, розпочнеться зведення житлових будинків для працівників соціальної сфери.

За словами депутата райради Василя Шевченка, Печерська РДА чи не найбільше у столиці дбає про розвиток освіти. Як свідчення тому – спорудження нової школи та дитячого садка у Старонаводницькій балці, зведення прибудови до середньої школи №47 на вулиці Патріса Лумумби. Та й загалом витрати на навчання одного школяра на Печерську вищі, ніж у середньому по місту – 794 гривні на рік (в інших районах столиці ця цифра не перевищує 400 гривень).

Депутат райради Таїсія Лобода наголосила на суттєвій підтримці охорони здоров’я. Завдяки районній владі невдовзі стане до ладу нова амбулаторія «сімейного лікаря» на Тверському тупику, 10. Розпочато проектування Центру соціально-медичної реабілітації інвалідів та осіб похилого віку на Лабораторному провулку, 12. Планується відремонтувати та дооблаштувати приміщення «Центру здоров’я» на вулиці Московській, 38. Тут з’явиться бальнеологічне відділення для осіб похилого віку. Подбає районна влада і про майбутніх мам – розпочато проектування нового приміщення жіночої консультації, що відповідатиме вимогам сьогодення. Цього ж року передбачається завершити основні обсяги будівельно-монтажних робіт на зведенні дитячої лікарні (вулиця Підвисоцького, 4). Та й показник витрат на охорону здоров’я, понад 100 гривень на одного мешканця, теж є одним з кращих у місті.

Уже під час засідання Анатолій Коваленко вніс на розгляд сесії питання про довіру голові районної ради, аби таким чином припинити спекуляції, що з’явилися останнім часом. Депутати таємним голосуванням підтвердили свій попередній вибір: 40 із 42 присутніх у залі знову проголосували за чинного голову району.