«Євробаченню» передуватиме День Європи

«Євродень» у столиці (орієнтовно 14 травня) стане заспівом до проведення «Євробачення-2005». Урочисті заходи відбуватимуться не лише на майдані Незалежності та Хрещатику, а й на площі Богдана Хмельницького.

Про це стало відомо під час зустрічі в столичній мерії Київського міського голови Олександра Омельченка та посла Європейської комісії в Україні пана Ієна Боуґа.
За словами посла, нині тривають інтенсивні переговори щодо проведення цьогорічного Дня Європи не лише в столиці, а й в Одесі та Донецьку. Цілком імовірно, що до перелічених міст може приєднатися й Харків.

Загалом, зазначив Олександр Омельченко, проведення Дня Європи та ювілейного 50-го пісенного конкурсу «Євробачення-2005» у Києві дуже співзвучні програмі Президента України Віктора Ющенка щодо інтеграції України в Європейський Союз. Крім того, за останніми соціологічними дослідженнями, 67 відсотків українців підтримують політику уряду щодо євроінтеграції. За словами Олександра Омельченка, кияни вже вважають себе справжніми європейцями.

Як повідомив журналістам начальник Головного управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини Олександр Биструшкін, на проведення Дня Європи місто виділить 100 тисяч гривень. Очікується, що цього року гостями столиці стануть десятки тисяч туристів із різних куточків планети. У зв’язку з тим, що збільшилася кількість країн, які мають намір презентувати себе цьогоріч на Дні Європи у Києві, довелося значно розширити місце для святкових експозицій.