«Шальке» переміг у гостях

На вершині турнірної таблиці в німецькій бундеслізі після 22 туру без змін – усі три лідери перегонів здобули перемогу. Мюнхенський «Байєрн» розтрощив на своєму полі дортмундську «Боруссію» – 5:0, бременський «Вердер» теж не залишив каменя на камені, і також на виїзді, від сусіди «Ганновера» – 1:4, а суперник «Шахтаря» в 1/16 Кубка УЄФА гельзенкірхенський «Шальке» здолав у Менхенгладбасі тамтешню «Боруссію» з рахунком 3:1.

У мюнхенському матчі найбільше відзначився Рой Макаай (на знімку). Голландський нападник брав участь у всіх п’яти голах у ворота «Боруссії» з Дортмунда. Він розписався у воротах хет-триком, а також віддав дві гольові передачі. Попри те, що «жовто-чорні» посідають у турнірній таблиці 12-е місце, гру афішували, як центральну в 22-му турі. Із першої до останньої хвилини зустрічі «Байєрн» просто «прасував» гостей. «Боруссія» цілком могла нахапати вдвічі більше, та господарі ніби пошкодували її. Здається, після несподіваної поразки лідера бундесліги скромненькій «Армінії» з рахунком 1:3 Фелікс Маґат налаштував своїх підлеглих на боротьбу, а не на ганяння горобців, чим вони займалися тиждень тому.

Інші матчі 22 туру в бундеслізі: «Бохум» – «Фрайбурґ» – 3:1; «Майнц» – «Армінія» – 0:0; «Гамбурґ»  – «Кайзерслаутерн» – 2:1, «Нюрнберґ» – «Байєр» – 2:4 (Андрій Воронин не забивав); «Вольфсбурґ» – «Ганза» – 4:0, «Штутгарт» – «Герта» – 1:0. Лідери перегонів: «Шальке», «Байєрн» – 44,  «Вердер» – 40, «Байєр» – 38 очок. Стрільці: Мінтал («Нюрнберґ») – 17, Баклі («Армінія») – 13, Клозе («Вердер»), Макаай («Байєрн») – 12, Воронин («Байєр») – 10 голів.