Доки дах протікатиме?

Світлана Олексіївна ЧУНЬКОВСЬКА із Подільського району від імені мешканців квартир №227-234 будинку №68-б на проспекті Правди поскаржилася на те, що їх уже не вперше затоплює. Раніше квартири і коридор заливало через те, що проривали труби гарячого водопостачання на горищі.  Слюсарі з жеку замість того, щоб замінити труби, намагалися «підлатати» їх, що спричинило нові аварії. Та й дах будинку потребує ремонту. Бо зараз, коли потепліло, уже незрозуміло, чому капає зі стелі: чи тому, що знову прорвало трубу, чи від танення снігу? У жеку на скарги мешканців не реагують, тому й доводиться їм жити у бруді та підставляти миски і банки.

Як повідомив редакції після особистого візиту на місце начальник жеку №709 Подільського району  Володимир ЗАЛІЗНИЙ, стеля в квартирі №228 та спільному коридорі зараз протікає через танення снігу на даху. Співробітники жеку очистили дах і все тепер залежатиме від погодних умов. Будинок цей раніше був відомчим, а 2001-го його передали на баланс жеку №709, в якого не вистачає коштів на ремонт. Але в першому півріччі 2005-го згідно з програмою «Наш дім» у будинку №68-б на проспекті Правди передбачено капітальний ремонт даху. Після цього буде здійснено й косметичний ремонт коридора та квартир, які потерпіли від затоплення. Це, звичайно, можна було б зробити й раніше, якби всі мешканці своєчасно розраховувалися за комунальні послуги, бо на початок цього року жек не доотримав понад 4 мільйони гривень.  Винні в цьому і 84 мешканці будинку №68-б, які заборгували 121 тисячу.

Можна, звичайно, зрозуміти труднощі керівництва жеку, але все ж громадяни таки мають право жити у помешканнях, зі стель яких  не капає на голову. І погодні умови тут ні до чого. Бо в природи, як відомо, не буває поганої погоди…

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.