Міністри стали на ковзани

Минулої суботи віце-прем’єр з гуманітарних питань Микола Томенко, який опікується і спортом, запропонував колегам-урядовцям наступного дня о 10-й ранку зібратися на київському Льодовому стадіоні з ковзанами.

Поява половини складу Кабміну 13 лютого на Льодовому стадіоні стала сюрпризом для відвідувачів. Але нікого не виганяли. Прийшли Тимошенко, Томенко, Зварич,  Тарасюк, Павленко,  Поліщук, Ігнатенко. Віце-прем’єр з питань євроінтеграції Олег Рибачук прийшов з дружиною, і хоча подружжя не каталося, проте замість них це успішно робили двоє їхніх дітей. Не ризикнув покататися і міністр фінансів Віктор Пинзеник – на відміну від своєї половини.

Прем’єр Юлія Тимошенко повідомила, що востаннє стояла на ковзанах в десятирічному віці. Також вперше за чотирнадцять років, після переїзду з Америки, на Льодовий стадіон прийшов міністр юстиції Роман Зварич. Тимошенко, як і всі міністри, сяяла від щастя й пашіла від морозу: «Вміння кататися я трішки поновила, але будемо тренуватися», – додала прем’єр.

Вийшовши на лід, пані Юлія опинилася на чолі колони, яка рушила по колу стадіону. Після двох великих кіл «виїзне» засідання уряду закінчилося. Юлія Тимошенко повідомила журналістам, що Кабмін приїхав подивитися, куди уряд може виділяти кошти, щоб створити умови для тренування наших спортсменів. А пан Томенко додав, що міністри мають показувати приклад здорового способу життя, і запевнив, що такі виїзди практикуватимуть якщо не щонеділі, то раз на місяць.