Напій з дубових бочок

Колись особливим шиком вважалося викласти на стіл пляшку вірменського коньяку. Тепер – французького. Водночас цей напій в достатній кількості виробляють в Україні. І за смаковими якостями він не поступається зарубіжним аналогам, а в багатьох випадках навіть переважає їх. І ціни, звичайно, не так «кусаються». Про це свідчить хоча б той факт, що на виставці «АЛКО-СОФТ 2004» продукція  ЗАТ «Октябрський вино-коньячний завод» із Криму здобула золотий кубок, дві золоті та одну срібну медаль.

У багатьох, певно, виникло запитання: а що, цікаво, вживають під час візитів іменитих іноземних гостей, на прийомах високого рівня. Так ось, саме коньяки «Октябрського» - «Софія», «OKVIN», «Ікар» та інші із задоволенням купують наші міністерства та відомства для проведення таких зустрічей.  І не лише тому, що ціни на продукцію помірні, а передусім завдяки її високій якості. Адже завод володіє третиною коньячних спиртів від їх загальної кількості в Україні, витримка яких понад 10 років. І не де-небудь, а в дубових бочках при певній температурі, вологості і т. ін.  А коньячний спирт виготовляється з власних виноградників, які тут відстояли і зберегли в часи сумнозвісної боротьби з алкоголізмом.

Європейські підходи до організації роботи підприємства засвідчено записами в книзі почесних гостей. Приміром, багаторічний керівник Міністерства закордонних справ Анатолій Зленко, якого запросили на відкриття нового фірмового магазину-складу в Києві, саме так і оцінив його роботу.