Майже все життя вагітна

75-річна жителька однієї з в’єтнамських провінцій приголомшила лікарів місцевої клініки, куди потрапила зі скаргами на біль у животі. З’ясувалося, що старенька пацієнтка вагітна, причому вік плоду становив майже 50 років, повідомляє Газета.ru.

Після розпитувань медиків здивована жінка згадала, що піввіку тому в неї помалу почав рости живіт, однак це її не дуже збентежило. І жінка просто перестала звертати увагу на нездужання. Директор клініки Нгуен Нгок Тей повідомив, що, за словами пацієнтки, «вона зрідка відчувала, що в животі щось ворушиться, але поступово забула про це».

Однак нині Динх Ті Ту просто шокована звісткою про те, що була вагітною більшість свого життя. Лікарі ж кажуть, що її вагітність була позаматковою, а плід з незрозумілих поки що причин зберігався в черевній порожнині кілька десятиліть. Ультразвукове дослідження показало, що розвиток плоду, виношуваного жінкою, відповідає 8 місяцям вагітності. Уже був сформований череп і кістяк майбутньої дитини. На думку лікарів, на цій стадії плід завмер, але чомусь просочився солями кальцію й саме тому затвердів і зберігся. Однак він не перешкодив жінці тричі благополучно стати матір’ю.