У те саме крісло

Учора рівно опівдні за вашинґтонським часом (19.00 за київським) закінчилися  повноваження першого президентського терміну Джорджа Буша-молодшого. Тому саме на цей час було призначено 55-у в історії США церемонію інавгурації  «нового-старого» президента.

Після складання президентської присяги, в якій він звернувся до Бога та американців, Буш виступив із традиційною інавгураційною промовою, яка тривала рівно 17 хвилин.
Потім відбувся парад головною  вулицею Вашинґтона – від Капітолію до Білого Дому. Попереду їхав новий лакований лімузин Джорджа Буша.

На офіційний прийом запрошували лише міністрів та відомих мільйонерів. «Маленькі» американці, які бажали потрапити на всі події, де перебував іхній президент, могли придбати так званий інавгураційний пакет, вартість якого коливалася від двох до десяти тисяч доларів.

Запам’яталася 55-а церемонія інавгурації президента США ще й тим, що в ній було задіяно небачену до цього кількість правоохоронців – майже 13 тисяч.

Крім того, за цією подією на всіх континентах стежила аудиторія    не менша, ніж під час трансляції відкриття Олімпійських ігор чи фіналу Кубка Стенлі.