Фінансові «опори» найнадійніші

Під час відвідин будмайданчика Подільсько-Воскресенського мостового переходу Київський міський голова Олександр Омельченко повідомив, що цього року місто виділило на проведення робіт із його будівництва два мільярди гривень.

Торік, замість запланованих 150 мільйонів гривень, будівельники зуміли виконати робіт на 196 мільйонів. «Сьогодні фінансування на перше півріччя забезпечено повністю і проектні роботи тривають згідно з графіком. Робота має бути спокійною і якісною», – переконаний столичний голова.

Як розповів гендиректор КП «Київавтодор» Володимир Жуков, мостобудівники забезпечені проектною документацією, на Трухановому острові вже змонтовано десять прогонових споруд, дві опори і п’ять фундаментів через урочище Горбачиха, розпочато встановлення основних опор на березі Дніпра на Рибальському півострові. Працюють чотири мостозагони. Тривають переговори з власниками земельних ділянок, через територію яких має пролягти траса мостового переходу. «Питання відселення – непросте, бо ділянки та споруди на них мають різну форму власності, але їхні власники розуміють, що Києву міст потрібен, тому йдуть на компроміси», – повідомив пан Жуков.