Закордон їм допоможе

Наші лідери, як і раніше, орієнтуються на чужинців

Антракт у чемпіонаті, що звично припадає на три зимових місяці, вітчизняні колективи заповнюють підвищеною активністю на трансферному ринку. І, попри запровадження ліміту на легіонерів, продовжують орієнтуватися на зарубіжних футболістів, готуючи кваліфіковану зміну для чужих збірних. Або просто «відбиваючи» затрачені на великий футбол великі гроші.

«Шахтар». За повідомленнями в засобах масової інформації, лідер національного чемпіонату близький до того, щоб укласти угоди з парагвайським оборонцем Бенітесом і форвардом італійської «Брешії» Караччоло. Також гірники зацікавлені в придбанні одноклубника останнього – захисника Мартинеса та його македонського колеги за амплуа Васовського, який виступає за «Вардар».

«Динамо». Гравці захисного плану переважають і в спискові можливих новачків столичного суперклубу. Це – шведський оборонець Магнуссон із «Треллеборга», напівоборонці Балан та Іримія з румунських клубів «Спортул Студенеск» і «Динамо», їхній 18-річний російський колега за амплуа з московського «Спартака» Іванов.
«Металург» Д. Другий за рангом донецький колектив націлився на польського воротаря Налєпу, відомого за виступами в наших «Карпатах», і болгарського форварда Чиликова, з яким у тамтешньому «Левськи» свого часу працював наставник «Металурга» серб Муслин.

«Волинь». Лучани марять бажанням позбутися чужоземного ширвжитку на кшталт балканців Недовича та Шараби, але натомість запросили бразильця Алоїзіу, який забивав м’ячі в… обласному аматорському чемпіонаті.

«Чорноморець». Одесити запросили на перегляд білоруського хавбека Лошанкова з мінського «Трактора».

«Дніпро». Контракт з Шевчуком, останнім клубом якого був російський «Шинник», уже укладений. На перегляді – криворіжці Кабанов і Попович (обидва – нападники). Зацікавилися дніпропетровці й атакувальним хавбеком запорізького «Металурга» Демченком.

«Металіст». Про придбання харків’яни поки що не поширюються. Зате втрати вже намітилися: в розпорядження своїх клубів повернулися футболісти, що були орендовані в київського «Динамо», донецького «Металурга» та «Чорноморця».

«Іллічівець». Маріупольці повернули із Сімферополя досвідченого воротаря Шуховцева, але можуть втратити захисника Бояринцева, яким буцімто зацікавився донецький «Металург».

«Арсенал». Повернувся з оренди польський захисник Ганцарчик («Волинь»), оговтався після травми та тривалого лікування сербський нападник Рибич. У трансферних планах – придбання польського воротаря Налєпи. Втрати: захисник Омелянчук (російський «Локомотив») і воротар Байрашевський («Волинь»).

З приводу змін в інших колективах інформації менше: «Кривбас» повернув орендованих, але з їхньою долею ще не визначився; «Таврія» майже повністю змінила склад, зробивши ставку на молодь; запорізький «Металург» зробив пропозицію македонському захисникові Кралевському з «Работнічків»; «Ворскла-Нафтогаз» запросила дніпропетровця Мороза та повернула з Криму Шевцова; «Закарпаття», залишившись без групи орендованих виконавців, у тому числі й без снайпера Целих, гарячково шукає заміну; «Оболонь» мовчить; «Борисфен» розраховує на кадрову допомогу «Шахтаря» та «Динамо».