Яким буде столичний бюджет-2005

Позавчора відбулася презентація столичного бюджету-2005. Яким він буде, прокоментував Київський міський голова Олександр Омельченко.

– Цінність бюджету полягає в тому, що за основу в ньому взято базові показники за 9 місяців роботи цього року. А попрацювали ми непогано. Наступного року зростуть заробітна плата і доходи населення. У бюджеті передбачені заходи на підтримку соціально малозахищених верств населення і додаткові столичні дотації, пільги та допомоги, що стали у Києві базовими. Це свідчить про соціальну спрямованість бюджету. На 2005 рік ми не запланували дотацій населенню у разі зростання вартості хліба.

Переконаний, що впродовж року ціни на нього не підвищуватимуться.

Показник житлового будівництва має становити 1 мільйон 100 тисяч квадратних метрів. Ми поставили за мету щороку, починаючи з 2005-го, нарощувати цей показник на 100 тисяч квадратних метрів разом із розвитком соціальної сфери – дитсадків, шкіл, об’єктів культури, побуту, торгівлі і всіх показників комплексного розвитку міста. Розпочнемо будівництво понад 300 об’єктів.

Бюджетом передбачено повне завершення 2005 року міської програми «Київське село». Маю на увазі прокладення водопроводу, каналізації, проведення газу, а також телефонізацію та благоустрій приватного сектора.

Планується продовження будівництва метрополітену. Таким чином на метро можна буде дістатись до Виноградаря, до виставкового центру, а також до Червоного хутора.