Без чобіт пройшов тайгу

Про багатокілометрові походи тварин, які вони здійснювали заради зустрічі з улюбленим господарем та рідними місцями, відомо здавна. Але мандрівка дворічного кота Кузі все одно вражає. Бо безстрашний звір за три місяці подолав аж 2150 кілометрів якутської тайги!

Сім’ї Єфремових, яка мешкає в селищі оленярів, довелося на деякий час переїхати до Якутська. Зрозуміло, що й домашнього улюбленця – кота Кузю – вони взяли з собою. Проте мурчику не сподобалося в галасливому місті, й одного дня, вийшовши погуляти на подвір’я, він не повернувся. Господарі довго шукали кота, але марно. А невдовзі виїхали з Якутська до свого селища.

Яким же було здивування господарів, коли якось ранком побачили на порозі свого змарнілого, пошарпаного, зі слідами укусів на хвості й дещо здичавілого Кузю. Тварина, рятуючись від цивілізації, байраками й купинами, ярами та болотами таки дісталася до знайомих місць. Хтось ніби надів на хвостатого чарівні чоботи, бо, щоб потрапити до рідного порога, котові довелося пройти тайгу, переправитися через численні річки й озера. У дорозі Кузя, певне, зазнав чимало неприємностей і нападів, бо тепер ходить крадькома і постійно шукає місця, де б сховатися. Але господарі сподіваються, що згодом мурчик забуде про свої тайгові пригоди і знову стане ласкавим і грайливим.