Олександр БАРАНОВ: «Од п’ятого місця відстаємо лише на три очки»

– Як оцінює виступ «Арсенала» його тренер?

– Однозначної оцінки, звісно, не буде і, либонь, не може бути взагалі за нинішніх обставин. Непереконливий старт, зумовлений складним процесом «притирання» тренерів і гравців, обернувся на непоганий фінішний спурт, упродовж якого ми досягли успіхів у матчах з найкращими командами країни. Але проблема ігрової нестабільності залишається.

– Зважаючи на це, чи варто чекати радикальних кадрових змін узимку?

– Не в моїх принципах оновлювати склад команди кожних півроку. Футболісти, що вже задіяні в «Арсеналі», мають достатній потенціал, аби вирішувати вагомі турнірні завдання. Я довіряю їм і вважаю, що спроможний реалізувати свою ігрову концепцію саме з цим колективом.

– Однак будуть і втрати, і поповнення, бо без цього великий футбол узагалі неможливий.

– Звичайно, будуть. Але – часткові. Не виявив бажання продовжити угоду з «Арсеналом» Омелянчук. Я розумію цього молодого і перспективного білоруського футболіста: він марить міжнародними успіхами, а російські гранди обіцяють йому пришвидшити цей процес. Не здивуюся, якщо колишній арсеналівець з’явиться в московських «Локомотиві» чи «Динамо». Натомість повертаються до Києва поляк Ганцарчик і серб Рибич, продовжили угоди з клубом Бунєвчевич, Розгон і Пирич. А от декому з резервістів або гравців, що не часто потрапляли до першого складу, шукаємо нове місце працевлаштування. Мова про Деревльова, Багнюка, Карабкіна і Овекова.

– Що скажете про умови функціонування колективу?

– Вони достатні для того, щоб працювати на високому рівні. Ми квартируємо на базі «Пролісок», орендуємо для тренувань і виступів НСК «Олімпійський» і стадіон ЦСКА. Не існує проблем з фінансуванням. Звичайно, питання створення власної бази залишається актуальним, але, вірю, поступово буде вирішене й воно. Найважливіше, що й за цих умов команда має все необхідне для плідної праці.

– Чого будете прагнути в антракті та після нього?

– Маємо подбати про вищий тактичний і фізичний вишкіл команди. А щодо суто турнірних перспектив… Зверніть увагу: від п’ятого місця ми відстаємо лише на три очки.