У Європарламенті слухали колядку

Наша Руслана, як і обіцяла, побувала в Страсбурзі, де провела два брифінги і зустрілася з європейськими політиками та журналістами.

Переможниця конкурсу «Євробачення-2004» розповіла про ситуацію, що склалася в Україні, про настрої, які панують на майдані Незалежності в Києві. Руслана наголосила, що її особисто запросили, й вона приїхала поділитися враженнями, «зробити промоушн Україні». «Я не представляю ніякої політичної сили – просто кожен сьогодні робить усе, що може, для України, – заявила вона. – Як ніхто не складає сценаріїв для людей з Майдану, кожен прийшов туди за покликом серця».

За словами співачки, її приємно вразив повністю помаранчевий Європарламент. Для його депутатів вона заспівала українську колядку. Руслана сказала, що «передала європейській громадськості два меседжі». Перший сигнал – потреба в європейських спостерігачах на виборах в Україні 26 грудня. Лише за умови їхньої присутності можна буде засвідчити чесний і справедливий перебіг голосування, переконана співачка.

Друга її мета – привернути увагу до України «як до країни, що зробила свій вибір». «Адже українці вийшли на вулиці з тих же причин, з яких вийшов би будь-який європеєць», – сказала Руслана. На думку співачки, наша помаранчева революція свідчить про те, що Україна – вже Європа, і готова до вступу в Євросоюз.

Європарламентарі ставили Руслані багато запитань про ситуацію на Сході України. Вона розповіла їм про те, що «агресивні піар-технології провладного кандидата загострюють і без того напружену ситуацію в східних регіонах». За словами співачки, Схід перебуває в інформаційній блокаді. Депутатам було показано відеозапис телевізійного ролика, який демонструють у Луганську. Під звуки пісні Руслани «Дикі танці» Віктора Ющенка дискредитують, розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

Співачка вважає, що «вся Європа дуже симпатизує українцям». «Кількість запитань, їх тон і характер свідчить про велику зацікавленість подіями в Україні й велику симпатію до українців, що стали на захист своїх прав», – переконана Руслана.