Мажорний фініш канонірів

«Арсенал», обігравши свого найнезручнішого суперника, увійшов до гурту команд, які реально претендують на місце в зоні УЄФА. Проте загалом киянам так і не поталанило взяти гору в усіх матчах ігрового дня. Єдина втіха, що засмутив оболонців футболіст, якого порівнюють з легендарним Протасовим.

«Кривбас» – «Динамо» – 0:2

Матч відбувся не в п’ятницю, як передбачалось, а в суботу: через негоду, криворізький аеропорт не прийняв авіачартера з Києва, проте, за взаємною згодою сторін, зустріч відклали на добу, щоб столична команда змогла дістатися місця проведення матчу потягом. І саме ця подробиця, за словами тренерів «Кривбаса», стала вирішальною: дехто з криворізьких легіонерів, як-от Салахович, уже відправився на відпочинок, а решта просто «перегоріли» в очікуванні принципового поєдинку. Натомість Йожеф Сабо поскаржився на в’язке поле й травму Родольфо. На щастя, нарікати на результат наставникові «Динамо» не довелося. Уже в дебюті Гавранчич «замкнув» ударом з близької відстані розиграш кутового, а на тридцятій хвилині Гусєв ударом через себе подвоїв результат. Після перерви гості, завдяки вищому змагальному класу, перевели гру в спокійне русло й добилися цілком закономірної перемоги, хоча принаймні в двох епізодах Шовковському таки довелося продемонструвати дива реакції на останньому рубежі.

«Арсенал» – «Металург»Д. – 2:1

Найбільш недисциплінована команда вищої ліги нарешті поплатилася й за це: залишившись удев’ятьох, «Металург» так і не зумів урятувати очки в поєдинку з канонірами, котрі набрали стрімкої ходи на проміжному фініші. Вирішальний момент протистояння, на думку тренера господарів Олександра Баранова, відбувся на 23-й хвилині, коли голкіпера гостей Вірта, що збив Ковальчика (на знімку) за межами карної зони, вилучили з поля за фол останньої надії. Буквально за кілька хвилин далекобійний «постріл» Бунєвчевича застукав зненацька нового стража металургівських воріт. І хоча київський колега Долганського відповів люб’язністю, прогавивши удар Чечера здалеку, господарі свого шансу не упустили: Ковальчик, який провів зустріч як у найкращі часи, скористався передачею Аникеєва й забив переможний м’яч. Донецький «інтернаціонал», який більше грубив, аніж грав, «увінчав» зусилля другим вилученням уже наприкінці безславного для себе поєдинку.

«Оболонь» – «Дніпро» – 0:1

Господарі в дебюті були близькими до успіху, коли Шелаєв відбив м’яча, що летів у порожні ворота «Дніпра», буквально з останньої лінії. Надалі на перебігу подій позначився вищий загальний клас дніпропетровців. Особливо це стосується другого тайму, коли з’ясувалося, що кияни мають проблеми з фізичною готовністю, а можливостей для рівноцінних замін у них так і не знайшлося. Долю зустрічі вирішив єдиний результативний удар: Кравченко, виконуючи штрафний, з другої спроби поцілив у кут воріт «Оболоні». До речі, саме 18-річного напівоборонця «Дніпра», який відіграв лише 28 хвилин, визнали найкращим на полі. «Це неабиякий талант, – оцінив підопічного помічник Євгена Кучеревського олімпійський чемпіон Вадим Тищенко. – Так яскраво починали свою кар’єру лише Протасов і Литовченко».