No pasaran!

Головна столична вулиця за останніх десять днів перетворилася на справжню вітчизняну Мекку. Сюди їдуть з усіх-усюд – великих міст та маленьких сіл та селищ. Наш кореспондент учора побував у наметовому містечку на Хрещатику.

Маша РИЖИКОВА (Хмельницький): «До Києва я приїхала у середу. Дома залишився десятирічний син Андрійко – дуже пишається мною і підтримує. Моя мама, якби мала краще здоров’я, приїхала б зі мною. Ми налаштовані тільки на перемогу»!

Роман ПОПОВИЧ (м.Сіверськодонецьк, Луганська обл.): «Я в Києві вже сім діб. У нашому регіоні зараз чиниться страшний тиск на людей. Були випадки, коли прихильники Прем’єр-міністра у Луганській області обливали намети «За Ющенка» бензином і підпалювали… Оскільки я був учасником молодіжної хвилі у своєму районі, працівники міліції були постійними гостями нашої оселі, СБУшники примушували голосувати моїх друзів за провладного кандидата. Якщо не вдавалося силоміць змусити голосувати, намагалися підкупити грошима. Коли їхали до столиці, на Полтавщині нас зупинили працівники ДАІ. Ми сказали, що їдемо на народний мітинг – міліціонери потиснули нам руки і пропустили».

Сергій ПАЛАМАРЧУК (Володарський р-н, Київська обл.): «На Хрещатику живу вже четвертий день. У нас люди також мітингують, але дуже бояться, що повиганяють з роботи. Голова райдержадміністрації Володарського району Барилович дуже тисне на людей, погрожує, що звільнятиме з роботи. Щодня влада вимагає щонайменше по п’ять осіб від кожного підприємства на демонстрацію за Януковича».

Роман СТРОКОЛІС (м.Суми): «Приїхав до столиці змінити своїх товаришів, які стояли тут із перших днів. Помаранчеву хусточку, яка на шиї, мені віддала мама… Батьки повністю підтримали моє бажання їхати до столиці і готуються зустрічати мене тільки з перемогою».

Михайло СОВА (м.Миколаїв): «У нашій області наростає напруга. Моєму знайомому зняли номери з машини за помаранчеву стрічку. Більшість людей залякана і не знає, що робити. Попри все це я впевнений у нашій перемозі – Україна одне ціле, і ніяких автономних республік тут просто бути не може».

Володимир САШКІН (м.Маріуполь, Донецька обл.): «Приїхав відразу, як дізнався про фальсифікацію виборів президента. Ми не очікували такої гостинності від киян. Не збираюся їхати доти, доки Ющенка офіційно не визнають президентом нашої держави. Вдома мені побажали тільки успіхів і дуже сподіваються, що повернуся з перемогою. Хочу на повен голос заявити – ніхто нас не купував і не купує! Ми приїхали за власні кошти, і мою совість купити неможливо. Заяви про створення автономії викликають тільки сміх у всіх без винятку – це агонія влади».