Хай допоможе вам Господь

Із відкритого листа до чинного Президента України Леоніда Кучми

ФІЛАРЕТ, патріарх Київський і всієї Руси-України; ЛЮБОМИР, верховний архієпископ УГКЦ; Маркіян ТРОФИМ’ЯК, заступник голови Конференції римо-католицьких єпископів України; Леонід ПАДУН, старший єпископ Української християнської Євангельської церкви.

Коли президент як гарант Конституції не виконує своїх обов’язків, таким гарантом стає народ, який виходить на майдани домагатися правди. Зробити це змусили його саме непослідовні, а то й злочинні та антикорупційні дії представників влади. Розмах народних протестів засвідчує, що права людини справді було брутально порушено. Підняти народ на такі заворушення задля лише особистих інтересів одного з кандидатів у президенти було б неможливо. І так це зрозумів цілий світ. Народ не піде по домівках, якщо його права не буде відновлено й гарантовано.

Терміново потрібна Ваша рішуча дія, щоб притягнути до відповідальності тих посадовців, які несуть вину за фальсифікацію виборів шляхом зловживання владою, а також тих, хто снує плани розколу країни.

Настала історична мить, коли слова української Конституції про нашу відповідальність перед Богом набули особливої актуальності. Хай же допоможе Вам Господь.