Руслана обирає помаранчевий

Руслана, яка на кожній прес-конференції останні півроку повторювала, що вона поза політикою, визначилася й підтримує кандидата у президенти України Віктора Ющенка. З цього приводу вона розповсюдила заяву, яку ми подаємо з незначними скороченнями.

«Я довго намагалася не втручатися в політику. Однак настає момент, коли вже більше немає сил абстрагуватися від політичного життя, тому що це моя країна і це мій народ.
Настає момент, коли вже нема сил терпіти елементарну несправедливість. Настає момент, коли не можна мовчати, тому що потім може бути дуже боляче і соромно за своє мовчання.

Я учасниця акцій студентської непокори на світанку української держави бачу, що на чотирнадцятому році незалежності проти студентів, які захищають право на власну думку, застосовують репресії. Я приєднуюся до позиції молодіжних і студентських організацій, які вимагають офіційно оголосити результати виборів не пізніше як 23 листопада 2004 року. Сьогодні у моїх співвітчизників намагаються вкрасти найцінніше, що у них є – право свідомо та вільно обирати тих, хто завтра вершитиме їхні долі і долі їхніх дітей. Тому я відчуваю моральний обов’язок заявити про свій протест проти грубої сили та маніпуляцій, що застосовуються до моїх співвітчизників.

У першому турі я голосувала за Віктора Ющенка і сьогодні ще більше переконана у правильності свого вибору. Хоча б тому, що Віктор Ющенко намагається об’єднати український народ, а не ділити його на «сорти» і зіштовхувати заради власних інтересів.

Любі українці! Я співачка, а не політик. Я завжди казала, що не збираюся агітувати – і не агітую. Я просто прошу вас прийти на дільницю і проголосувати, як велить ваше серце, і не дозволити забрати у вас це право. Кожен має право обирати сам. Я обрала».

Також Руслана повідомила, що на 25 листопада у Києві заплановано її сольний концерт. Співачка дебютує з новою програмою, з якою потім вирушить у європейське турне. Крім того, саме того вечора концерт має бути зафільмовано.