Діагноз прочитають на долонях

Люди вмирають не від раку, а від ліків! Такі висновки зробила Всесвітня організація охорони здоров’я. Двічі лауреат Нобелівської премії Лайнус Полінг проаналізував усі методи лікування онкозахворювань – хірургічний, променевий, хіміотерапевтичний і дійшов висновку, що хворих швидше за все вбиває не сама пухлина, а медицина.

Нині лікарі-практики і вчені визнали, що фармацевтичний підхід до лікування потребує альтернативи. Розробці новітніх методик лікування раку приділяють увагу в усьому світі. Альтернативна медицина досить успішно працює паралельно з традиційною. До того ж авторами альтернативних методів виступають представники класичної медицини. Приміром, до Міжнародної академії нових медичних технологій належать академіки, професори, доктори та кандидати медичних наук з усього світу. Плодом їхньої спільної діяльності є Програма альтернативних технологій «Альфа», яка вже апробована в дванадцяти науково-дослідних медичних установах Росії. Російські вчені стверджують, що завдяки методам програми можна добитися повного одужання в 96 відсотків хворих на рак. Програму «Альфа» планують впровадити і в Україні.
У чому ж полягає новація альтернативного лікування? Вчені дійшли висновку, що передусім успіх лікування залежить від вчасної і достовірної діагностики. Не секрет, що за даними ВООЗ аж 30 відсотків діагнозів є помилковими. До того ж деякі патології можна виявити лише тоді, коли в організмі вже відбуваються незворотні процеси.

– У пошуках точної і безпечної діагностики ми ознайомилися з передовими методами акупунктури, рефлексотерапії, – розповів на засіданні круглого столу, присвяченому нейрокомп’ютерним технологіям у діагностиці та лікуванні, президент Міжнародної академії нових медичних технологій, академік Василь Чекуров. – За основу взяли відкриття світового значення основоположника російської школи акупунктури Воргаліка. Тобто за допомогою спеціального інфрачервоного датчика на акупунктурних точках (біологічно активних точках) долоні можна визначити температуру кожного органа. Ці дані заносяться до персональної комп’ютерної карти, далі через Інтернет подаються до академії «Альфа». Карта пацієнта з результатами діагностики та рекомендаціями щодо лікування повертається назад вже через 50 секунд. Достовірність отриманих даних становить майже 100 відсотків. Нині розроблено близько 40 таких діагностичних програм. Зокрема, для діагностування судинних хвороб, онкопатологій, ДЦП, шлунково-кишкових недуг. Тобто, діагноз за допомогою комп’ютера можна прочитати на долоні.

Василь Павлович навів такий приклад. По допомогу звернулася хвора, якій поставили діагноз рак і готували до операції. Проте дані інфрачервоного датчика показали – онкоклітини в організмі відсутні. Але від операції жінку не відмовляли, бо пухлина була, до того ж чималих розмірів. А уже гістологічне обстеження видаленого новоутворення показало: пухлина доброякісна.

Проте одужання залежить ще й від успішного лікування. Вчені академії розробляють немедикаментозні методи лікування. Лікувальні технології спрямовані на відновлення здоров’я через підсвідомість хворого, адже там і зароджується більшість недуг. Підсвідомість зберігає не лише позитивну, а й негативну інформацію, яка руйнує здоров’я. Це відбувається поза волею людини. Приміром, нерозділене кохання в юності, спомин про яке переріс в образу та злість, підточує людину, мов черв’як, усе життя. Цей негативний чинник може спричинити розвиток пухлини в організмі. Дати поштовх до розвитку багатьох хвороб може також і стрес.

– Одним із методів лікування на рівні підсвідомості є кольоротерапія, – розповів відомий біоенергетик, парапсихолог Юрій Батулін. – Відповідні дані пацієнта заносяться в комп’ютерну програму, за ними підбирається індивідуальна програма лікування. Курс лікування хворий може проходити вдома протягом 20 днів. Щоправда, в разі необхідності можливе застосування фармацевтичних засобів. Але вони мають бути якісними. Приміром, комплексний підхід до подолання такої недуги як рак потребує передусім відновлення імунної системи. А коли імунна система нормально функціонує, то в організмі не буде жодних новоутворень.

Методика програми «Альфа» в Україні буде впроваджуватися поступово. Але придбати нейрокомп’ютерну технологію – це ще не все. Передусім треба організувати навчання фахівців, які працюватимуть з апаратурою.

Разом з тим, поки що точаться дискусії між вченими-альтернативниками та класичними клініцистами. Проте досить активно нині вивчаються можливості створення потужного центру альтернативної медицини в Україні. Якщо представники обох сторін поєднають зусилля і підходитимуть до лікування комплексно, то скільком хворим вдасться вилікуватися!