Печію «прожене» овес і сонях

У вас печія? Народна медицина радить, що її можна легко позбутися, якщо пожувати зернятко вівса. Жуйте повільно і якомога довше. Немає вівса? Тоді згодиться звичайна зернина соняха. Тільки жуйте разом із лушпинням. Ефект, правда, дещо слабший, але він неодмінно буде.

Якщо печія виникає, коли ви працюєте на городі чи на дачі, – пожуйте зернятко кукурудзи молочно-воскової стиглості, той же дикорослий овес чи вівсюг, найдіть стеблину свиріпи чи кукурудзи.

А от слива, вишня, зелені яблука, редиска, редька і шпинат самі можуть спричинити печію. У хворих з підвищеною кислотністю шлунка вона виникає навіть після споживання помідорів, огірків чи кабачків.

Можна скористатися свіжим морквяним соком, який найефективніше знімає печію. Непогано допомагають і сік капусти чи гарбуза. А ще запобігає печії звичайне гарбузове насіння. Зробіть таку суміш: липовий цвіт, насіння льону, листя м’яти, корінь аїру, фенхель – все у рівних частинах. Добре перемішайте, одну столову ложку суміші залийте склянкою окропу, нехай настоїться. Пийте по 50 грамів двічі на день.

Допомагає від печії і сира картопля. Її перетріть, відтисніть і по півсклянки цього соку пийте тричі на день.

Слід пам’ятати, що печія – це ознака розвитку гіперацидного гастриту або початку виразки шлунка. А тому варто одразу ж звернутися до лікаря на обстеження.