Не поступатися суверенітетом

Всеукраїнське товариство політичних в’язнів і репресованих, що об’єднує десятки тисяч осіб, переслідуваних комуністичним режимом СРСР, висловило в заяві «свій гнівний протест проти грубого втручання Росії у внутрішні справи суверенної України».

«Останнім часом, напередодні президентських виборів, посилився тиск Росії на Україну не з погляду взаємовигідних добросусідських стосунків, а тільки через свої великодержавні інтереси.

Часті приїзди високих і найвищих московських посадовців мають негативні наслідки для України: державна нестабільність, міжгромадянська напруга. Справа дійшла до того, що Росія готує пропозиції до змін Конституції України, зокрема щодо подвійного громадянства і обмеження застосування української мови, диктує голосувати за провладного кандидата в президенти.

Ми, що самим своїм життям зробили найвагоміший внесок у святу справу української свободи, закликаємо українських державних діячів не піддаватися безпардонному тискові Москви, ні на йоту не поступатися нашим суверенітетом, наголошується у заяві товариства».