Дають собі раду

Уже третій рік у Подільському районі столиці діє громадська організація Товариство інвалідів  «Єдність».

– Мабуть, вона заснована партією з однойменною назвою? – запитую в голови товариства Катерини  Юр’євої.

– Ні, ми окрема організація, хоч голову партії «Єдність» Олександра Омельченка поважаємо і підтримували його в першому турі президентських виборів.

– Загалом же наше товариство інвалідів, – веде далі Катерина Юр’єва, до речі, сама інвалід  першої групи, – неприбуткова організація, яка об’єднує в районі 420 інвалідів  усіх груп і нозологій. Щомісяця ми безплатно видаємо різні набори. Це продукти, одяг, миючі засоби, медикаменти. Окрім того, допомагаємо в працевлаштуванні. Залучаємо організації, які відшуковують для інвалідів посильну роботу. У цьому нам допомагають  Подільська райдержадміністрація та районні депутати. Особливо вдячні депутатам міськради Володимиру Яловому та Георгію Дігаму, а також народному депутату України Юрію Оробцю.

Віриться, що їхня добра,  безкорислива допомога вселятиме надію в серця тих, кого обділила доля. Щедра рука не зубожіє – «хто дає, тому  воздасться».

У Товаристві «Єдність», розташованому в невеличкому приміщенні на масиві Виноградар, працюють  шість невтомних жіночок-інвалідів. Приємно спостерігати, як хвацько вони обслуговували людей з усього району, які прийшли отримувати продуктові набори: крупу, олію, консерви, а ще одяг, взуття, медикаменти. І весь цей крам потрібно було  розважити, розлити, розфасувати, запакувати й роздати. Дивуєшся, як тільки вони вправляються, адже приміщення невеличке і до того ж  потребує ремонту.  А в ньому,  мов у рукавичці, туляться й офіс, і склад, і роздача. Добре було б, аби Подільська райдержадміністрація подбала про більш просторе приміщення. Адже благодійництво завше вшановувалося нашим народом.