Прогулянка «зірковою» алеєю

22 квітня 2004 року найяскравіші зірки української естради своєрідно відзначили 134-ту річницю від дня народження Володимира Леніна – заклали «Алею слави зірок української естради» на Оболоні.

Отже, кожен вибрав деревце, посадив його, землею пригорнув, досхочу попозував перед фото- і відеокамерами. Із нагоди, під шампанське, щось сказав, а потім сів до авто і, напевно, забув, про те, що кожну рослину, особливо висаджену навесні, треба доглядати: поливати, підрізати і охороняти від... фанатично налаштованих шанувальників. А останні, тільки-но дізналися про зіркову алею, – злетілися на Оболонь до другого під’їзду на вул. Тимошенка, 2-а і, не відкладаючи на потім, зробили свій «внесок» в озеленення столиці України…

Не минуло й півроку. За вказаною адресою ще шумлять осіннім листям деревця, ті, що не потрапили під гарячу руку вандалів ХХІ століття. За два кроки від пам’ятної таблички про закладення зіркової алеї – яблунька Світлани і Віталія Білоножків. У них на газоні чистота. Два добрих серця добре дбають про рослину: підпірка – щоб вітер не зламав, огорожа охайна – не побита, не покручена. І табличка з написом-нагадуванням про те, чиє це дерево, на місці. Через доріжку – деревце Павла Зіброва. Охайне і струнке – як офіцер. І з липкою Карини Плай усе гаразд, і з ясеном Таїсії Повалій. Так само і в Каті Бужинської, і в гурту «Сотжер», і в Марини Одольської. Зате на газоні гурту «Танок на Майдані Конго» порожнеча. У Сергія Манека також. «Віктор Павлик» висох до самого кореня, але його табличку не розбили і не поцупили на сувенір. А на газонах сусідів вітер свище, усе погнуто і розколото навпіл. «Анже... Рудни…» – можливо, здогадаєтеся, чиє тут дерево і хто його господар?