Як стати найспортивнішим районом

Сучасних спортивних майданчиків у столиці побільшало. Днями вітали «новенького» мешканці Оболоні. У гімназії №143 урочисто відкрито другий у районі і одинадцятий у столиці такий майданчик зі штучним покриттям.

Яскрава зелень покриття одразу привертає увагу, вабить свіжістю серед похмурої жовтавості осені. Розташовані поряд два «старожили» не складають конкуренції новенькому, адже дітлахи навіть стають у чергу за право забити гол у нові ворота. Мали таку нагоду і посадовці – представники міської і районної адміністрацій, члени спортивних організацій, які завітали на свято відкриття майданчика. Гості побажали учням спортивних успіхів і подарували школі футбольні м’ячі.

Створення сучасних майданчиків іде на користь здоров’ю нації. Вони не тільки дають змогу активно і безпечно займатися спортом, а й відволікають дітей від вулиці, витягають їх з брудних підворіть, пропонують альтернативу наркоманії й підлітковій злочинності. Проте і в такій добрій справі є недоліки. Зокрема, існують вікові обмеження для тих, хто хоче грати на майданчику. Наприклад, захоплені спортивним азартом підлітки чи дорослі можуть істотно пошкодити його огорожу. Окрім того, постає проблема охорони, адже наші винахідливі люди не оминуть можливості «позичити» шматок покриття і зробити з нього килимок під дверима чи доріжку на дачі. Ця проблема може вирішитися згодом, коли такі майданчики вже не будуть екзотикою. І чекати на це залишилося недовго.

За планами міської влади тепер майже щодня відкриватимуть такі майданчики у районах Києва. До кінця листопада їх буде 21, а наступного року кількість зросте до 90. Будують активно, хоч задоволення це не з дешевих. Вартість одного майданчика – близько 13 тисяч євро. Як повідомив президент федерації футболу міста Києва Микола Гуріненко, фінансування покладено на Федерацію футболу України. Цій організації належить також ініціатива будівництва майданчиків, підтримана київською міською владою і зокрема мером Олександром Омельченком, який активно сприяє становленню столиці як спортивного міста.

Першим спортивним районом можна буде назвати Оболонь. За словами депутата Київради Миколи Бойчука, тут у недалекому майбутньому реконструюють стадіон, збудують великий спортивний центр для відпочинку і оздоровлення мешканців, а кожен мікрорайон матиме своє футбольне поле чи багатофункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям.