Тайські танці в Києві

У Київській муніципальній українській академії танцю ім. Сергія Лифаря, в рамках Днів Таїланду в нашій столиці, відбувся спільний українсько-тайський концерт. Його організувало Посольство Королівства Таїланду в Москві за активної підтримки Міністерства закордонних справ України, Головного управління культури КМДА і школи «Натхнення».

На сцені академії танцю першими виступили гості – чарівні тайки з розкішними жовтими орхідеями в смоляно-чорних косах.  Показали дивовижну східну пластику, виконавши танець з «музичними» тарілками, чим викликали гучні оплески юних киян. Тайський народний танець північно-східних районів країни виконували учасники фестивалю Бан Пха Вет.

Навзаєм вихованці Київської академії танцю із відділень класичної, народної і сучасної хореографії блискуче продемонстрували свою професійну майстерність, виконавши індуський танець з балету «Баядерка» Л.Мінкуса, варіації з балетів «Жізель» Адана й «Пахіта» Л.Мінкуса, народні танці «Козачок», «Викрутас», «Козаки в гопаку» та номери під сучасні естрадні ритми.

Завершилося своєрідне творче змагання спільним майстер-класом, де гості з Таїланду та юні кияни під оплески численних глядачів почергово представили фрагменти із практичних уроків класичного, народного та сучасного танців.

Дебют – ушосте

VI Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця в групі «Горовиць – Дебют» відбудеться з 3 по 8 листопада.

Поміж організаторів цього музичного змагання – Київська міськдержадміністрація, Міністерство культури і мистецтв України, Міжнародний фонд конкурсу імені В.Горовиця.
У конкурсі братиме участь 61 учасник із п’яти країн – України, Росії, Мексики, Китаю, США. Змагання відбуватимуться в чотирьох номінаціях: «А», «В», «С», «Д» – залежно від програми конкурсантів.

Голова журі – Валерій Козлов (Україна).

Розпочнеться конкурс у Національній філармонії: о 19-й годині – урочисте відкриття, потім концерт за участю талановитих дітей Києва та членів журі. У Будинку вчених (4-7 листопада з 10-ї години) – конкурсні прослуховування.

У завершальний день, 8 листопада, в Національній філармонії відбудеться церемонія нагородження (о 19 годині) та концерт переможців конкурсу.