«Стара Синьйора» пішла у відрив

А «Мілан» задовольнився товариством з «Лечче»

Італійська серія «А» час од часу підносить сюрпризи своїм уболівальникам. Цього разу — у вигляді надзвичайно вдалого старту посереднього зазвичай «Лечче», який після семи турів розділяє другу позицію з чинним чемпіоном. Але статусу лідера жодні несподіванки не стосуються…

«Ювентус», якого в Італії любовно величають «Старою Синьйорою» за солідний вік, обіграв у гостях «Сієну» завдяки феноменальному чуттю гола поки що далекого від оптимальної готовності Дель П’єро. Натомість Недвед, який значно краще почав сезон і в попередніх матчах насправді був схожим на лауреата «Золотого м’яча», в матчі з аутсайдером «розчинився» в загальній масі. До речі, як і Шевченко з Адріану: потенційні «зірки» 258 міланського «дербі», потрапивши в лещата жорсткого пресингу, так і не підтвердили реноме неперевершених снайперів. Але й без забитих м’ячів протистояння «Мілана» та «Інтера» не розчарувало заповнений вщерть стадіон імені Джузеппе Меацци: обидві команди діяли на межі функціональних можливостей, яскраво й злагоджено. Чого не скажеш про «Рому». Суперник українського чемпіона знову розтринькав очки в рідних стінах, лише за допомогою пенальті врятувавшись від поразки в матчі з аутсайдером. А напередодні поєдинку черговий «вовк» виявив упередженість щодо нового тренера. Відомий за багаторічною плідною працею з «К’єво» Луїджи Дель Нері, що замінив на тренерській лаві Руді Феллера, заборонив з’являтися в командному таборі захисникові Пануччі, який вдався до демаршу на черговому тренувальному занятті. Зате все гаразд у «Лечче»: буквально розгромивши в гостях «порушника спокою» з Мессіни, скромна провінційна команда з найкращою в серії «А» наступальною ланкою (18 забитих м’ячів у семи зустрічах!) здобула четверту перемогу й піднялася на друге місце.

Сьомий тур: «К’єво» — «Реджина» — 0:0. Вилучення: Ланна («К’єво», 64). «Ліворно» — «Болонья» — 1:0 (К.Лукареллі, 71). «Мессіна» — «Лечче» — 1:4 (Ді Наполі, 43 — Вучинич, 5, Бєланович, 38, 44, Далла Бона, 89). «Парма» — «Лаціо» — 3:1 (Маркіонні, 16, Брешиано, 27, Джилардино, 64 — Роккі, 37). «Сампдорія» — «Брешіа» — 0:1 (Ді Б’яджо, 57, пн). Вилучення: Дзоболі («Брешіа», 90). «Удинезе» — «Фіорентина» — 2:2 (Маурі, 17, Сенсині, 61 — Мікколі, 15, 65). «Рома» — «Палермо» — 1:1 (Тотті, 57, пн — Гроссо, 32). «Мілан» — «Інтер» — 0:0. Діда, Кафу, Мальдіні, Неста, Панкаро, Гаттузо, Кака, Пірло, Зеєдорф (Амброзіні, 70), Креспо (Томассон, 74), ШЕВЧЕНКО — Фонтана, Кордоба, Фаваллі, Матерацці, Х.Дзанетті, Камб’яссо, Емре (ван дер Мейде, 75), Станкович, Верон, Адріану, Вієрі (Мартинс, 79). «Аталанта» — «Кальярі» — 2:2 (Паццині, 2, Монтоліво, 40 — Еспозіто, 12, Лорія, 29). Вилучення: Брамбілла («Кальярі», 51). «Сієна» — «Ювентус» — 0:3 (Дель П’єро, 53, 60, Каморанезі, 63). «Юве»: Буффон, Ф.Каннавро, Тюрам, Зебина, Аппіа (Таккинарді, 86), Каморанезі, Емерсон, Недвед, Дзамбротта, Дель П’єро (Капо, 79), Ібрагимович (Салайєта, 67).

Снайпери: Монтелла («Рома») — 6 м’ячів, ШЕВЧЕНКО («Мілан»), Адріану («Інтер») — по 5.