Ніхто не дбає про сиріт краще за Олександра Омельченка

Ніна Миколаївна Семенюк, яка ось уже шістнадцятий рік очолює Київський дитячий фонд, головним напрямом діяльності якого є турбота про сиріт, поділилася своїми міркуваннями.

– Ніхто й ніде так не дбає про сиріт, як Київський міський голова Олександр Омельченко, – сказала вона. – Сім років поспіль найкращі кравці шиють для понад 600 випускників-сиріт, котрі виховуються в школах-інтернатах чи перебувають під опікою, сукні й костюми до випускного балу. Ми вручаємо їх безплатно, а інтернатівським сиротам – ще й взуття. Фасон і тканину діти обирають самі й тому завжди задоволені. Дітей-сиріт також безплатно забезпечують шкільною формою.

Знаєте, можна по-різному це зробити. Скажімо, виділити кошти – і все. А Олександр Олександрович сам вручає студентам-сиротам матеріальну допомогу й подарунки на початку навчального року, дбає про безплатне навчання у вузах, коледжах та профтехліцеях. У Національному технічному університеті, приміром, для безплатного навчання сиріт надано цілий факультет. Щороку міська влада виплачує студентам-сиротам додаткову стипендію, а відмінникам – удвічі більшу. Діти, якими опікується Дитячий фонд, добре відпочивають і оздоровлюються, відколи містом керує Олександр Олександрович. Нинішнього літа на це з комплексної програми «Турбота» виділено 100 тисяч гривень. Малі відпочивали біля Чорного моря – на Одещині та в Криму.

Дитинство неможливе без свят. Надто – сирітське. Тому Київський міський голова особисто стежить, аби в програмі «Турбота» було закладено кошти для відзначення Міжнародного дня захисту дітей, Дня інвалідів, на подарунки до Святого Миколая, Нового року та Різдва. Олександр Олександрович – Голова Асоціації міст України, тому останнім часом разом зі столичними сиротами та дітьми із малозабезпечених родин Міжнародний день захисту дітей відзначають їхні ровесники із Київської, Житомирської та Донецької областей. Останні два роки запрошуємо й дітей із Іраку – країни, де малим ще довго буде незатишно. За сприяння Олександра Олександровича ми торік передали ліки дітям Іраку та Палестини. Тепло ставиться міський голова і до малолітніх в’язнів фашистських концтаборів – щороку, 11 квітня, вітає їх, виділяє кошти на відзначення дня їхнього визволення. Президентом нашої країни має бути саме така, як Олександр Омельченко, гуманна, щедра й уважна людина.