Не досмажили, зате доважили!

Зазвичай пиво без закуски не вживають.  Причому до кожного його виду смакує й певна  закуска, яка, до  речі, має  коштувати не більше за напій. На вітчизняному ринку пивних снеків є чотири групи: перша – хрусткі (чіпси,  сухарики, солоні – крекер та соломка, мікси тощо),   друга – арахіс,  третя група –  риба, раки та морепродукти,  а до четвертої належать сири та м’ясні закуски.

Кожна група цих продуктів  має як позитивні, так і негативні характеристики.  Скажімо, сирні та м’ясні закуски дорогі, горішки занадто солоні, а якщо з пивом смакуватимеш рибу, то пропахнеш нею так, що люди відвертатимуть носа. Деякі хрусткі снеки  хоч і приємні на смак, зате  містять ароматизатори та  консерванти, та й не завжди виготовлені з натуральної сировини. Але вони найпопулярніші серед любителів пива.   Особливо горішки.

Фахівці громадської організації «Експерт» вирішили дізнатися,  які з них найкращі та найякісніші. Задля цього закупили в магазинах  дев’ять видів арахісу смаженого солоного – «Даффі», «Жико», «Клим», «Козацька розвага», «Кондор», «Мачо», «Нукс», «Панські витребеньки» та  «Фелікс». І ось що виявили. Лише «Нукс» та «Кондор»  розфасовують продукцію у пакетики  з «віконечком». А, до речі, у непрозорій  упаковці можна «сховати»  підгорілий або недосмажений арахіс, зовсім розкришений тощо.

Жоден вид не задовольнив експертів і маркуванням: на пакетику «Даффі» взагалі не було зазначено  дати виробництва та терміну зберігання.  На деяких було вказано її лише частково, а решту мав угадати сам поціновувач пива.

На  смак, забарвлення та запах найкращими виявились  лише «Фелікс» та «Нукс»,  оцінку « добре»  заробили «Жико», «Козацька розвага», «Мачо», «Панські витребеньки», «Клим». Проте  горішки «Даффі» були неприємного смаку та запаху, а  «Кондор» не досмажили та забули посолити.  Щодо всіх дев’яти видів цих снеків  фахівці «Експерту» зробили втішний висновок – не було зафіксовано жодного випадку недоважування. У кожному пакетику містилося не менше належних 100 грамів...