У Джеймса Бонда виник план

Служба безпеки Великої Британії МІ-5 та Скотланд-Ярд розробили надсекретний план щодо посилення захисту будинків британського парламенту від терористів. 250-сторінковий документ, якого очікували вже кілька місяців, як це зазвичай буває, якось доволі «сенсаційно» потрапив до недільної газети «Санді Таймс». У ньому докладно описано заходи, які планується затвердити для перетворення Вестмінстера в неприступну фортецю.

Ці плани почали розробляти ще навесні, коли члени організації «Ґрінпіс» змогли безперешкодно піднятися на Біг Бен, а зловмисники кинули в Тоні Блера презервативи, наповнені фіолетовим порошком, коли той виступав у Палаті громад. Кульмінація атак проти парламенту настала у вересні. Саме тоді група агресивних супротивників ухвалення закону про полювання на лисиць увірвалася до зали засідань під час обговорення законопроекту. Ймовірно, що так легко до парламенту можуть потрапити й справжні терористи.

Через це було розроблено комплекс заходів для посилення охорони Вестмінстерського палацу. Крім бетонних блоків, які вже встановлено довкола будинку, заплановано захистити південну стіну палацу, яка виходить на набережну Темзи. Загороджувальний бар’єр має бути на третину ширшим від русла Темзи, аби захистити будинок від нападу з води.

Деякі об’єкти парламентського комплексу, зокрема годинникову вежу Біг Бен, мають оточити «електричним парканом» – огорожею, через яку пропущено електричний струм. Також запропоновано частково перекрити дороги навколо парламенту.

Власникам перепусток до будинку парламенту, а також і прем’єр-міністру буде запропоновано мати їх при собі упродовж усього часу перебування в будинку. Також заплановано призначити спеціального координатора з питань безпеки, який контролюватиме ці питання і для Палати громад, і для Палати лордів.

Незважаючи на антитерористичні заходи, забороняти або обмежувати вхід відвідувачів до парламенту не планується. Однак до наступного літа монтаж куленепробивного скла, яке відгороджує галерею для відвідувачів від залу засідань, має бути закінчено. Скляна перегородка матиме естетичний вигляд, обіцяють її творці.