«Здоров’я киян» проти грипу

За прогнозом Українського центру грипу, цьогорічний епідемічний розвиток захворюваності на грип матиме середню інтенсивність.

Київський міський голова Олександр Омельченко розпорядився організувати в столиці заходи захисту населення від захворювання на грип та інші гострі респіраторні захворювання.

Особливу увагу буде приділено столичним закладам освіти, дітям у дитсадках та учням загальноосвітніх закладів, які належать до диспансерних груп. Вітаміни та імуностимулювальні препарати, придбані за бюджетні кошти, у передепідемічний період їм видаватимуть у першу чергу.

Як і передбачає міжгалузева комплексна програма «Здоров’я киян», у столиці буде проведено щеплення проти грипу найуразливіших категорій населення. Це понад 8 тисяч осіб. За бюджетні кошти вакцину Інфлувак буде закуплено для осіб похилого віку, що перебувають в інтернатах та будинках для престарілих. Щеплення одержать діти та персонал будинків дитини, дитячих будинків та притулків, шкіл-інтернатів для сиріт та малозахищених.

Київській міській санітарно-епідеміологічній станції доручено щодня аналізувати епідемічний розвиток захворюваності на грип та інші гострі респіраторні захворювання.