Чеський котел зігріватиме киян

Тепліше стане в будинках на Троєщині, Воскресенці, Оболоні та Лісовому масиві, які обслуговує ТЕЦ-6. На підприємстві запрацював новий сучасний водогрійний котел КВГМ № 6 із номінальною тепловою потужністю 180 Гкал/год. З цієї нагоди ТЕЦ-6 відвідав Київський міський голова Олександр Омельченко і особисто запалив котел.

Завдяки роботі нового котла енергетики покриватимуть теплові навантаження Києва, що зростають. Відрізняється ж він від встановлених раніше вдосконаленими пальниками, які дають змогу відчутно знизити викиди шкідливих речовин в атмосферу. Багатьом водогрійним котлам, якими користуються в столиці, по 80 років. Вони неекономічні і більше парують порівняно з сучасними, оснащеними спеціальними фільтрами. Новинка, яку виготовила чеська фірма «Альстом», коштує близько 3,5 мільйона євро.

Водогрійний котел КВГМ № 6 спорудили за три роки за проектом реабілітації та розширення централізованого теплопостачання столиці, який фінансується за рахунок кредиту Світового банку. Загалом роботи коштували понад 33 мільйони гривень. Керівництво «Київ-енерго» пообіцяло, що невдовзі новими котлами оснастять станції теплозабезпечення на Рибальському острові та поблизу Центрального залізничного вокзалу.