Особливо він цінний при засолюванні огірків, помідорів, квашенні капусти.
І хоч естрагон належить до родини полину, не має його гіркоти. Навпаки, він ароматний. Ось чому він знайшов собі застосування у різних підливах, майонезах, у сумішах пряностей. Ним ароматизують настоянки, готують з ним безалкогольні напої («Тархун»). Він підсилює апетит, покращує перетравлення їжі, заспокоює. Його застосовують при лікуванні епілепсії, хворобах судин.
Естрагон – багаторічна, холодостійка рослина, вибаглива до вологи, але не потребує багато сонця – може рости і в невеликому затінку. Рано навесні швидко відростає і дає першу зелень.
Розмножують естрагон насінням, яке висівають весною на глибину 0,5 см і притрушують тонким шаром піску. Сходи з’являються через два тижні. Можна його розмножувати і живцями, завдовжки 10-15 см, укорінивши їх у теплицях, парниках, на грядках, або поділом куща, частини якого висаджують на грядках з міжряддям 60 см і відстанню між рослинами у рядку 40 см. Зелень естрагону можна мати і взимку, висадивши пагони кореневища у горщики на підвіконні.
Догляд за рослинами звичайний.