Тома Круза не пустять у Рейхстаг

Влада Німеччини відмовила в проханні акторові Тому Крузу дозволити зйомки в будинку Рейхстагу. Круз знімається в третій частині фільму «Місія нездійсненна».

У попередніх серіях фільму дія відбувалася в лондонському Каунті-Холі (будинку, в якому до 1986 року перебувала Рада Великого Лондона), а також у празьких визначних пам’ятках – Національному музеї і палаці Ліхтенштейнів. Однак німецькі можновладці не зацікавилися зйомками в Рейхстазі. «Ми маємо зберегти гідність», – така їхня думка.

Рейхстаг був відкритий 1894 року. Після Другої світової війни будівля була дуже зруйнована. Німецький парламент відновив свою роботу в будинку Рейхстагу  1999 року, через п’ять років після об’єднання ФРН і Східної Німеччини.

Наомі Кемпбелл відсудила півмільйона

Фотомодель Наомі Кемпбелл виграла в апеляційному суді позов проти газети «Дейлі Міррор», відсудивши як компенсацію 350 тисяч фунтів (приблизно 628 тисяч доларів), повідомляє Газета.ru.

Кемпбелл подавала позов щодо наклепу у газеті, яка надрукувала матеріал про те, що фотомодель лікувалася в клініці для анонімних наркоманів. Раніше Кемпбелл уже вигравала цей позов у суді нижчої інстанції, однак тоді газета була оштрафована на 3,5 тисячі фунтів.